A pincérnő borravalóként egy lottószelvényt kapott: 10 millió dollárt nyert, de pokol lett az élete

Nagyon sok ember reménykedik abban, hogy majd egyszer megnyeri a lottón a főnyereményt, és az egész élete megváltozik. Természetesen a legtöbben általában nem nyernek nagyobb összeget, de álmodozni mindig lehet, sőt, kell is.

1999-ben Edward Steward betért egy kávézóba, leült egy asztalhoz és megreggelizett. Ez volt az a nap, amikor az őt kiszolgáló pincérnő élete teljes mértékben megváltozott. Miután végzett a reggelivel, Edward fizetett, majd borravalóként egy lottószelvényt hagyott a pincérnőnek.

A 30 év körüli pincérnő, Tonda Dickerson épp akkor volt túl egy váláson, és az élete kissé romokban hevert. Azonban 1999. március 7-én, vasárnap minden megváltozott, amikor megkapta a lottószelvényt. A sorsolás egy hét múlva, a rá következő vasárnap zajlott, amikor kiderült, hogy Tonda nyerte meg a Florida Lottó 10 millió dolláros nyereményét. Egy pénzügyi szakember tanácsa következtében Tonda nem igényelte egyszerre az óriási pénzösszeget, hanem inkább azt a megoldást választotta, hogy harminc évre lebontva, évente 375 ezer dollárt kap kézhez.

Tonda Dickerson csendes, visszafogott életet élt, hihetetlenül örült a nyereménynek, és úgy gondolta, hogy végre többé nem kell dolgozzon. Azonban nem sokkal azután, hogy megnyerte az összeget, Tondát el kezdték perelni a volt munkatársai, az adóhivatal, a volt férje, és nem utolsósorban az a személy is, akitől kapta a lottószelvényt.

A kollégák is hasznot szerettek volna húzni

A volt kollégái szerint nem igazságos, hogy Tonda nyert, hiszen bármelyikük kerülhetett volna abba a helyzetbe, hogy aznap ő szolgál ki annál az asztalnál. Tondának 3 millió dollárjába került, hogy többé ne kerüljön összetűzésbe a kollégákkal.

A kedves törzsvendég

Edward Stewart sem volt túl boldog, amikor megtudta, hogy Tonda az általa ajándékozott lottószelvénnyel nyert ekkora összeget. Edward azt állította, hogy egy megállapodást kötött a pincérnővel, hogy, ha nyerni fog a szelvénnyel, akkor egy új teherautót vesz neki. 2002-ben a bíró bizonyíték hiányában elutasította a férfi kérését. A megpróbáltatásoknak azonban itt még nem volt vége, ugyanis Tonda volt férje túszul ejtette a nőt, és pénzt követelt. Tonda megszerezte a férfi fegyverét és védekezésképp mellkason lőtte. A férfit kórházba szállították, és megmentették az életét.

Harc az adóhivatallal

Tonda több, mint 10 éven keresztül harcolt az adóhivatallal, a hatóság követelte tőle, hogy a nyeremény átvételekor befizetett összegen túl még 1 millió dollárt fizessen. A bíróság döntése azonban ez alkalommal is a pincérnőnek kedvezett.

A nő végül a nyeremény nagyrészét a családjára fordította, ő pedig jelenleg egy  kaszinóban dolgozik Mississippiben.

Forrás és fotó: AL