A legbüszkébb apa a világon: Down-szindrómás lányát ünnepli, aki nemrég végezte el az egyetemet!

Az egyetem elvégzése kemény munkát, odaadást és elszántságot igényel, és egyáltalán nem való mindenkinek. Van, akinek nincs lehetősége rá, hogy elvégezze az egyetemet, hiszen már azelőtt elvették tőle az esélyt, mielőtt még ezt az utat választhatta volna.

Ennek lehet pénzügyi oka, vagy esetleg valamilyen fogyatékosság!

Jay Handlin azonban nem engedte, hogy lánya fogyatékossága megakadályozza abban, hogy teljesüljön az álma, és elvégezze az egyetemet. Rachel Down-szindrómával született, és ez fizikai és szellemi fejlődésében is akadályokat állított fel. Az Egyesült Államokban minden 700-dik csecsemő küzd Down-szindrómával.

 

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

 

Laura Handlin (@handlinrachel) által megosztott bejegyzés

Rachel már egészen kicsi korától kezdve rajongott a művészetért, és képzőművészetért, és minden álma az volt, hogy egyetemen tanulhasson tovább.

“Amikor először vittük a Musée d’Orsay-be, és beléptünk a Van Gogh galériába, olyan volt, mintha elektromos töltés haladt volna át Rachel testén. Azonnal, erős és pozitív fizikai reakciót váltott ki nála a művészet” – mesélte Jay.

Ettől kezdve nagyon odafigyeltek Rachel szülei, hogy ezt a szenvedélyt táplálják tovább. Amikor Rachel kilencedikes volt, születésnapjára kapott egy Nikon digitális fényképezőgépet, így kiélhette a fényképezés iránti rajongását. A középiskolában fotós szakórákra járt, hogy kialakítsa portfólióját az egyetemre.

 

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

 

Laura Handlin (@handlinrachel) által megosztott bejegyzés

“Világos volt számunkra, hogy Rachelnek igen egyedi nézőpontja van, képei különlegesek voltak, nem mindenki tudott volna ilyeneket készíteni” – mesélte Jay a lányáról.

Amikor elvégezte a középiskolát, beiratkozott a CalArts-ba, és ezzel az első Down-szindrómás hallgató lett, aki az egyetemre járt. Szülei mindenben támogatták, így Rachel teljes egészében a tanulmányaira koncentrálhatott. Amikor befejezte az egyetemet, Jay világgá szerette volna kürtölni, hogy mennyire büszke lányára. A 61 éves apa feltette lánya fotóját a Twitterre: „Ő a lányom, Rachel Handlin. Ma este képzőművészeti szakon fényképész diplomát szerzett a híres kaliforniai Művészeti Intézetben (@CalArts). Rachelnek Down-szindrómája #Downsyndrome# van. Hivatalosan is én vagyok a legbüszkébb apa a Földön.”

A bejegyzés vírusszerűen terjedt, sokan gratuláltak Rachelnek, és hasonló történeteket osztottak meg Down-szindrómás szeretteikről.

 

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

 

Laura Handlin (@handlinrachel) által megosztott bejegyzés

Rachel nemsokára az Instagram oldalán mutatja be az első online filmjét, amivel egy online filmfesztiválon vett részt.

“Szeretnénk, ha mindenki megértené, hogy a Down-szindrómás emberek teljes értékű emberek, hihetetlen képességekkel rendelkeznek, érdeklődőek, okosak, kreatívak, tehetségesek, viccesek és nagyon értékes emberek. Ha ezt nem felejtjük el, akkor segítségünkkel rendkívüli dolgokat tudnak és fognak megvalósítani. Megérdemlik, hogy társadalmunk teljes jogú tagjai legyenek, hogy legyen karrierjük és családjuk, és minden más, amit egy “normális” ember elérhet” – mondta Jay. Forrás