A gyerekeidnek nem egy tökéletes, hanem egy boldog anyára van szüksége!

Mindannyian arra vágyunk, hogy tökéletes szülők legyünk, azonban ez az álom szinte abban a pillanatban szertefoszlik, amikor megszületik a gyerek. Elolvasunk egy csomó szakirodalmat, hogy majd mi leszünk a legjobbak, viszont gyakorlatban teljesen másképp alakul minden.

Láttál legalább egy tökéletes anyát az életben? Én soha egyet sem!

A magyarázat egyszerű: nem létezik olyan, hogy tökéletes anya. Minél hamarabb rájössz, és elfogadod ezt a tényt, annál boldogabbak lesznek a gyerekeid. Egyetlen könyv sem adja meg az útmutatást arra, hogy hogyan válhatsz a legjobb anyává.

Egy tanító létezik a világon, mégpedig a tapasztalat. Számtalan próbálkozás és álmatlan éjszaka után rá fogsz jönni, hogy a legfontosabb a világon az, hogy boldog anya legyél. Csak egy boldog anya tud gondoskodni teljes mértékben mind a gyerekeiről mind pedig önmagáról.

A másik fontos dolog, hogy tegyél meg mindent, amit szeretnél, és gyerekeidet is támogasd céljaik elérése érdekében, még akkor is, ha nem feltétlenül értesz velük egyet. Ne akadályozd őket abban, hogy megismerjék és felfedezzék a világot, akkor sem, ha félted őket a sérülésektől és a csalódásoktól.

Ne az elkövetett hibákat helyezd előtérbe, hanem vedd észre azt, amit jól csinálnak, és dicsérd őket! Hagyd, hogy részük legyen abban a felejthetetlen érzésben, amikor a számukra legfontosabb ember, vagyis te, azt mondja, hogy “te vagy szívem, a legfontosabb számomra a világon”.

Ha gyerekeid gyakran mosolyognak és önfeledtek, akkor azt jelenti, hogy jól végezted a “munkád”.

Hidd el, a gyereked akkor is szeretni fog, ha tévedsz, nem fog utálni azért, mert rossz napod volt, vagy bal lábbal keltél fel. Viszont a legfontosabb az, hogy légy mindig őszinte hozzá! Nem az az fontos, hogy szuperhősnek lássanak, hanem, hogy érezzék, nincsenek titkaid előttük.

Gyerekeid akkor lesznek a legboldogabbak, ha téged is boldognak látnak!