81 évesen fiatalokat megszégyenítő módon edz a fitnesznagyi, imádják a netezők

A 81 éves hölgy elmondása szerint a fitnesz szerelmese, megszállottként posztolja a TikTok-ra az újabb és újabb videóit, a világ pedig rajong érte!

Ha szoktál TikTok-ozni, és szívügyed az egészséges életmód, akkor legalább egyszer biztosan belefutottál már Erika edzés-videóiba. Először 2020 áprilisában posztolt, azóta 117 000 követője van, és több mint 2,2 millió lájkot zsebelt be.

“A sok pozitív visszajelzés nagyon motiváló hatással volt, főleg, hogy eddig nem volt túl sok önbizalmam” – mondta Rischko a Good Morning America interjújában.

A 81 éves nő azután bukkant fel a világhálón, hogy a járvány következtében bezártak az edzőtermek. A rendszeresen edző Erikát a lánya vette rá, hogy vegye fel a gyakorlatokat, és ossza meg barátaival Instagramon és TikTok-on.

“A lányom felfedezte a TikTok platformot, és biztatott, hogy osszam meg az edzésekről készült videóimat a népszerű alkalmazás segítségével. A járvány idején ez egy óriási lehetőség volt” – mondta Erika.

Sokan nem hiszik el, hogy Erika 50 éves koráig messzire került mindenféle testmozgást, hiszen a most 81 éves hölgy annyira profi, mintha világ életében ezt csinálta volna.

“Amikor mindkét gyerekem kirepült a családi fészekből annyira egyedül maradtam, hogy elhatároztam, bérletet váltok egy edzőterembe. Öt év elteltével pedig valósággal függő lettem” – mesélte a 81 éves hölgy. Erika naponta kétszer, egy héten többször is lejár edzeni, szeret új dolgokat kipróbálni.

“Szeretem a változatosságot, különböző intenzitással és változó időtartammal edzek. Fontos változtatni az edzésprogramon annak érdekében, hogy egyre erősebbé válhassak, és hogy ne pazaroljam feleslegesen az energiámat. Hogy mi a hosszú élet titka? Úgy gondolom, hogy minden nap mozogni kell, de nem kell különösebben semmi extrém edzésformára gondolni, a könnyű gyakorlatok is nagyon hasznosak.” – fejti ki Erika.

“Olyan sportot kell választani, amit szeretünk, mert különben nem fogunk kitartani mellette. Az egészséges étkezés is nagyon fontos, de nem kell túlzásba vinni. Ha nem vagy olyan fegyelmezett, mint én, akkor keress egy személyi edzőt, vagy valakit, akivel együtt sportolhatsz, úgy könnyebben fog menni.” – tette hozzá a fitneszmami.