8 hiba, amit minden nő elkövet a szem kihúzásakor és észre sem veszik, pedig nagyon ciki!

A szemkontúrozás a legalapvetőbb sminkelési gyakorlat. Minden tekintetet azonnal képes feldobni, kiemelni, dögössé varázsolni, de kizárólag abban az esetben, ha jól van kivitelezve. Egy balul sikerült kihúzással többet ártunk, mint használunk.

Éppen ezért szeretnénk megosztani veletek azokat a legtipikusabb hibákat, amiket ennek a folyamatnak a során el lehet követni és ezzel elrontani egy amúgy jónak ígérkező sminket.

1. A megfelelő tusvonal

Nem mindenkinek van hasonló szemformája (kerek, mandula, stb.) és annak elhelyezkedése (közel vagy távol ülő) is sok mindent befolyásol. Érdemes a szemformádhoz legjobban illeszkedő tusvonalat kiválasztani. Ha nem tudsz dönteni, egy sminkes vagy a barátnőd véleményét is bátran kikérheted.

2. Hézag a szempillavonal és a tus között

Ez az egyik leggyakoribb hiba, amikor egy kis rést hagy valaki a tusvonal és a szempillavonal között, amitől nem elég esztétikus a smink. Tedd olyan közel a szempillavonalhoz a tust, amennyire csak lehet. Nem baj, ha rá is kerül a festékből.

3. Asszimetrikus vonalak

Nem egyszerű egyforma vonalakat húzni, de az nagyon csúnyán mutat, ha az egyik szép szabályos, míg a másikban például hullám van. Semmi gond, csak okosan. Először is támaszd ki a kezed, hogy ne tudjon beremegni, másodszor pedig kezdd vékony vonallal és onnan vastagítsd lépésről lépésre.

4. Túl erős kihúzás

Ha füstösebb hatást szeretnél elérni, soha ne hagyd az alsó vízvonalat vastagabbra, mint a felsőt. Az elmosott hatásról se feledkezz meg, ne legyen határozott széle egy erős kihúzásnak és a vízvonal belső része se maradjon ki.

5. Alsó és felső vonalak találkozása

Ennek a két vonalnak egy ponton mindenképpen össze kell érnie, nem maradhat közöttük hézag. Az egyszerűbb sminkelés érdekében mindig a felső vonallal kezd, majd ehhez igazítsd az alsót.

6. Alsó szempillavonal

Itt nem célszerű tust használni, mivel az eléggé határozott vonalat produkál és így a sminked sem lesz természetes hatású. Használj helyette ceruzát vagy port a finomabb, puhább érzet érdekében.

7. Hirtelen megszakadó vonal

Ha nem teljesen végig húzod ki a szemed a szempillavonalon, akkor mindig ügyelj rá, hogy elsatírozd a végét, mivel így sokkal természetesebb, füstösebb hatást tudsz kialakítani.

8. A szempillák

Ha a szemeidet szépen kihúztad, akkor ne végezz félmunkát. Elengedhetetlen, hogy ilyenkor a pilláidat is kiemeled, így lesz igazán teljes és befejezett a smink, a tekinteted pedig igézően csábos.