7 ok, amiért a férfiak szeretik a rövid hajú nőket

Azt a feltételezést, miszerint a férfiak kívánatosabb társnak tartják a hosszú hajú nőket, az evolúciós pszichológia és évtizedek popkultúrájának példái egyaránt alátámasztják. Egy tanulmány azonban azt sugallja, hogy a rövid haj nem kevésbé vonzó, egyszerűen csak a nők vonzerejének egy másik aspektusát képviseli.

A hosszú hajú nőket egészségesnek és intelligensnek tekintik, míg a rövid hajú szépségeket gondoskodónak és nőiesnek tartják. Végső soron mindez ízlés kérdése, de több oka is van annak, hogy egyes férfiak különösen vonzódnak a rövid hajú nőkhöz.

1. A rövid haj jobban vonzza a figyelmet

A rövid frizurák kiemelkednek a tömegből, ezért a férfiak is hajlamosabbak észrevenni. Sok férfi azt mondja, hogy azért kedveli inkább a rövid hajat, mert ez ritkább, és különlegessé teszi a nőket.

2. Jobban látható az arc és a nyak

Talán te is észrevetted már, hogy a divatbemutatókon a modellek haját általában kisimítják az arcukból. Ennek az oka, hogy a haj elvonja a figyelmet és elrejti a női vonásokat. Úgy tűnik, a férfiak egyetértenek ezzel a meglátással, és azt mondják, rendkívül vonzónak találják egy nő arcát és nyakát, a rövid frizura pedig lehetővé teszi, hogy a női szépség valósággal ragyogjon.

3. A rövid haj vonzó hírességekre emlékezteti a férfiakat

Ha a férfiakat arról kérdezik, tetszenek-e nekik a rövid hajú nők, gyakran hoznak fel híres rövid hajú nőket példának, ez pedig már csak azért is jó, mert így a nők is tudják, honnan meríthetnek ihletet egy új frizurához.

4. A rövid haj ápolása kevesebb időt igényel

Gondolj csak bele, mennyi időbe telik megformázni a hosszú hajat. A hajszárítás, fésülés, egyenesítés vagy éppen göndörítés valóságos csata lehet, ráadásul a hajápoló termékekre költött összeg is őrülten magas összegnek tűnik a férfiaknak.

5. A rövid haj a magabiztosság jele

Nem minden nő vállalja be, hogy rövid hajjal kísérletezzen. Ehhez bátorságra és főképp önbizalomra van szükség. A férfiak vonzódnak azokhoz a nőkhöz, akiknek magas az önértékelése, a rövid haj pedig erre enged következtetni.

6. Nem akadályoz

Érdekes módon a férfiak azt mondják, hogy a rövid hajjal kapcsolatos legnagyobb előnyt az összebújáskor tapasztalt könnyebbségekben látják. Nem szeretik, amikor barátnőjük haja a szemükbe és a szájukba kerül. Ugyanakkor azt sem szeretik, ha a lakás a barátnőjük hajszálaival van tele. Tehát a rövid haj praktikus okokból is jó választás.

7. Ez gyakran arra utal, hogy a nő törődik a külsejével

Végül, de nem utolsó sorban azt is meg kell említenünk, hogy a rövid frizura nem véletlenszerű. Ha egy nőnek rövid haja van, az tudatos választás kérdése, ráadásul ezt a frizurát azután hosszú távon gondozni is kell, ez pedig arról árulkodik, hogy a nő figyelmet fordít a megjelenésére.