7 éves kisfiú kapta az „Év Gyereke” díjat, miután több mint 1300 kutyát mentett meg

Ez a jószívű kisfiú a te szívedet is megmelengeti majd.

Mindannyiunknak van egy álma, egy küldetése, amit szeretne megvalósítani az életben. De nem sok olyan ember akad, aki már négy éves korában tisztában lenne ezzel.

Roman McConn azonban pontosan ilyen fiatalon kezdett el állatokat menteni, édesanyja, Jennifer segítségével. Negyedik születésnapjára ajándékok helyett azt kérte a családjától és a barátaitól, hogy adakozzanak egy texasi állatvédő szervezetnek.

Három év alatt a kisfiú több mint 1300 kutyát és 40 macskát mentett meg!

Roman megpróbál azokon az állatokon segíteni, amelyek a leginkább rászorulnak erre, például, amiket másképpen elaltatnának.

A módszer lényege, hogy édesanyja videót készít minden alkalommal, amikor a kisfiú egy kutyával vagy macskával játszik vagy beszélget, és feltölti azt a Facebook oldalukra, hogy így segítsenek az állatoknak gazdira találni.

A menhely dolgozói szerint Roman igazi „kutyasuttogó”, mielőtt játszani kezdene egy-egy állattal, beszél hozzá, és felfedi az igazi egyéniségét.

Roman teljes mértékben elkötelezte magát az ügy mellett, és azt mondja, hogy „a kutyáknak nem a menhelyen a helyük, hanem csinálniuk kell dolgokat”.

Önkéntes munkát végez az édesanyja által alapított Project Freedom Ride nevű szervezetnél, amelynek célja, hogy ezeket a sebezhető, gazdi nélkül maradt kutyákat és macskákat a Csendes-óceán északnyugati részén élő családok gondjaiba juttassa.

Alapos állatorvosi vizsgálat után a texasi kóbor kutyákat közvetlenül tőlük, vagy valamelyik partnerüktől fogadhatják örökbe az érdeklődők.

Roman édesanyja így magyarázza a szervezet működését:

„Gyakran kérdezik tőlünk, hogy állatmentő vagy szállító társaság vagyunk-e, de igazság szerint egyik sem. Csak azt mondhatom, hogy a Project Freedom Ride egy „közösség”. Teljesen természetesen alakult ki, és mi éppen ezt szeretjük benne. Úgy gondoljuk, az emberek felismerik a szeretetet, az együttérzést és a kemény munkát a csapatunkban, és ők is tenni akarnak valamit a cél érdekében.”

A szeretet, amit ez az együttérző kisfiú táplál azok iránt az állatok iránt, amik senkinek sem kellettek, sokak szívét megérintette. Jennifer elmondása szerint, valahányszor Roman megtudja, hogy egy állat szerető otthonra talált, az arca „felragyog, akár egy karácsonyfa”.

2018-ban az ASPCA állatvédő szervezet kitüntette Romant az „Év Gyereke” díjjal a „kiszolgáltatott állatok iránt tanúsított együttérzése és elkötelezettsége miatt”.

„Úgy gondolom, nagyon fontos, hogy a kutyák, amikkel találkozom, megkapják a legjobb esélyt, hogy megtalálják a megfelelő otthont, amire szükségük van. Azt hiszem sok más gyereknek is ezt kellene tennie.” – mondja Roman.

A videók, amelyeken a kisfiú a kutyákkal játszik elterjedtek az interneten, és még az Ellen DeGeneres Show-ba is meghívták vendégül. Ezután a szereplés után 20.000 dollárt kapott, amit mind a Project Freedom Ride-nak adományozott.

Roman a The Dodo névre hallgató amerikai médiakiadvánnyal is kapcsolatban van, és segít nekik videókat készíteni, valamint egy saját műsor elindítását is tervezi.