10 tipp a minőségi ruhadarabok felismeréséhez

Amikor új ruhát, inget, vagy bármilyen más típusú ruhát vagy kiegészítőt vásárolunk, minőségi terméket akarunk vásárolni. De a valóságban a ruhák már az első mosás után is összezsugorodhatnak és elszakadhatnak.

Annak érdekében, hogy már a helyszínen észleld a rossz minőségű terméket, 10 tippet gyűjtöttünk össze, amelyek segítenek elkerülni a pénz pazarlását.

10. Összenyomással ellenőrizd a pamut minőségét.

Fogj egy szövetet, és szorítsd szorosan az öklödbe néhány másodpercig. Ha a szövet ezek után gyűrött papírnak tűnik, ez azt jelenti, hogy egy speciális szerrel kezelték, hogy megőrizze formáját. Az ilyen ruhák az első mosás után úgy fognak kinézni, mint egy szőnyeg.

9. Húzd meg a varrásokat, hogy lásd a hézagokat.

A minőségi tárgyak sűrű öltésekkel és vastag varratokkal rendelkeznek. Próbáld meg könnyedén széthúzni a varrott darabokat. Ha a varratoknál rések látszódnak, akkor egy rakás szemetet készülsz megvenni.

8. Kerüld a nyitott cipzárakat.

Győződj meg arról, hogy olyan ruhákat és kiegészítőket vásárolsz, amelyeken szövettel borított fémcipzár van: ezek a legmegbízhatóbbak és legtartósabbak. A nyitott műanyag cipzárak gyakran eltörnek, és szinte minden termékben a rossz minőség jelei.

7. Ügyelj arra, hogy a szegélye elég széles legyen.

A nadrág és a szoknya szegélye legfeljebb 4 cm lehet. A blúzoké és az ingeké lehet egy kicsit kisebb, 2 cm is. Ha nincs szegély, vagy ezt a helyet egyszerűen csak összevarrják, akkor valószínűleg rossz minőségű termékről van szó.

6. Húzgáld meg a szövetet.

Egy minőségi ruhadarab mindig megőrzi a formáját. Fogd meg egy ruha vagy egy szoknya rugalmas részét, húzgáld meg, majd engedd el. Ha a szövet elveszíti formáját, akkor az olcsó és rossz minőségű szövet.

5. Ellenőrizd, hogy a cipzár passzol-e a hosszhoz.

A ruhák, szoknyák vagy bármilyen más ruhák cipzárjának egyenlő hosszúságúnak, és azonos színűnek kell lennie.

4. Figyelj a címkére.

A természetes szövetek, mint például a pamut, a selyem és a gyapjú, erősek és tartósabbak, mint a szintetikus anyagok. A 100%-os pamut azonban mosás után gyorsan összezsugorodhat. Ezért érdemes olyan ruhákat választani, amelyekhez mesterséges szöveteket (viszkóz, poliészter, nejlon stb.) adtak hozzá (5-30%). Ezek a ruhák nem nyúlnak ki, és sokkal tovább szolgálnak majd téged.

3. Ellenőrizd, hogy a varrások és a szálak egyeznek-e.

Vizsgáld meg a szövetmintákat és a szálak színét. Ha a minták nem egyeznek, és az öltések különböző színű szálakkal készülnek, ez egyértelmű jele annak, hogy ezt a terméket sietve készítették. Itt valószínűleg a mennyiség volt a prioritás, nem a minőség.

2. Ellenőrizd a gombokat és a gomblyukakat.

Amikor a gyártók hamis vagy rossz minőségű terméket gyártanak, gyakran nem figyelnek az apró részletekre. Ezért meg kell vizsgálni a gombokat és a gomblyukakat, mielőtt megvásárolnál egy terméket. Győződj meg arról, hogy a gombok rögzítve vannak-e és nincsenek-e kilógó szálak. A lyukakat szépen el kell szegni és egyenletesen kell kivágni.

1. Nézd meg a redők színét.

Ha a fogantyúk, szíjak vagy a ruhák gombolása mentén a redőknél a színek halványabbnak tűnnek, vagy nyomot hagynak a hajtásokon, ez egy rossz minőségű árucikk jele. Ugyanez vonatkozik arra az esetre is, amikor a termék egyik része világosabbnak vagy sötétebbnek néz ki, mint a többi. Ez a fajta színezés több mosás után fokozatosan kifakul.